Картофи във фолио

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Картофи във фолио1 / 2
24/07/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8 бр.
"С помощта на парче фолио може да превърнете обикновените картофки в истински пир са сетивата"

Необходими Продукти

  • картофи - 8 средно големи
  • масло - 4 лъжици
  • ементал - 150 грама
  • кашкавал - 150 грама
  • лук - 2 стръка зелен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре целите картофи и ги подсушете.

Всеки картоф трябва да се разреже леко и малко да се издълбае.

Осолете вътрешността на картофите, поръсете с черен пипер и напълнете с настърган ементал. Увийте картофите във фолио по отделно и ги изпечете на скара или в предварително загрята фурна.

Ястието се пече около 40-50 минути. Още горещите картофи се отвиват от фолиото, поставят се в чиния и се поръсват леко с настърган кашкавал и накълцан лук.

Рейтинг

4.7
57
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стефан
Стефан
А с маслото какво точно се прави? С него ли се пекат?
18.08.2015 17:05
Ива
Ива
За мазнината-да,може би.Но няма да се храниш с тях всеки ден по 3 пъти,нали?Рецептата е супер!Браво!
27.07.2014 12:27
2
Делян
Делян
Със сигурност стават вкусни, обаче с толкова мазнини няма как да не ти се "лепнат" за задника ;)
30.11.2011 11:48
1
1