Екологично чисто телешко месо - Ползи за здравословното хранене и фитнес режима

Подобно на растенията, месото съдържа редица биоактивни вещества и антиоксиданти, които могат да повлияят на здравето, когато се консумират в умерени количества. 

Телешко месо - изключително богато на висококачествени протеини, витамини и минерали. Може да подобри растежа и поддържането на мускулите, както и ефективността на упражненията. Като богат източник на желязо, той намалява и риска от анемия. 

Какви са преимуществата на телешкото месо за поддържане на форма

Както всички видове месо, телешкото е отличен източник на висококачествен протеин. То съдържа всички основни аминокиселини и често се приема за “100 процентов протеин”.

 

Някои от най - полезните съставки на екологичното телешко месо са:

 

  • Креатин

Креатинът служи като източник на енергия за мускулите. Креатиновите добавки обикновено се приемат от културисти и могат да бъдат полезни за растежа и поддържането на мускулите.

  • Таурин

Срещан в месо и риба, тауринът е антиоксидантна аминокиселина и често срещана съставка в енергийните напитки. Той се произвежда от тялото ви и е важен за работата на сърцето и мускулите.

  • Глутатион

Антиоксидант, открит в повечето пълнозърнести храни, глутатионът е особено разпространен в месото. Намира се в по-големи количества в пасищно отглежданите животни.

 

Месото е един от най-пълните хранителни източници на протеини, аминокиселинният му профил е почти идентичен с този на вашите собствени мускули.

Поради тази причина консумацията на месо може да бъде от особена полза след операция или за възстановяващите се спортисти.
В комбинация със силови упражнения, този протеин помага за поддържане и изграждане на мускулна маса.

 

Как да съчетаете телешкото месо с други храни за идеален хранителен режим

Телешкото месо е съставено главно от протеин. Съдържанието на протеини в чистото, фермерско варено месо е около 26–27%. 

Животинският протеин обикновено е с високо качество, съдържащ всичките девет незаменими аминокиселини, необходими за растежа и поддържането на тялото ви.

 

Екологично чистото месо е и отличен източник на различни витамини и минерали, като витамин В12, цинк, селен, желязо, ниацин и витамин В6.

 

Много хора, особено възрастните, не консумират достатъчно висококачествени протеини.

Недостатъчният им прием може да ускори загубата на мускули, така наречената саркопения.

 

Телешкото месо съдържа десетки здравословни хранителни вещества, от които се нуждаем в диетата си.Това е една от най-богатите на хранителни вещества храни в човешката диета. 

 

Защо не всяко телешко е подходящо за консумация от трениращите

Важно е да се прави разлика между различните видове месо.

Месото на пасищно отглежданите животни е с по-високо съдържание на здравословни хранителни вещества в сравнение с това на животните, гледани със зърно.

 

В месото на свободно отглежданите животни има:

  • По - високо съдържание на антиоксиданти

  • Мазнини, които са по -жълти на цвят - което показва по -големи количества

каротеноидни антиоксиданти

  • По - големи количества витамин E

  • По - малки количества мазнини

  • По - здравословен профил на мастни киселини

  • По - големи количества транс мазнини от преживни животни

  • По - големи количества омега-3 мастни киселини

 

Био производството е по-здравословният избор за източник на вашата храна.


Прясното телешко месо на divataferma.com от 100% хранени с трева животни не иска много за приготвяне: малко сол, пипер, чесън, захтин и...гладни хора, готови да му се насладят, докато се грижат за здравето си.





{START_COUNTER}